Promovare Offline

 

Chiar daca promovarea offline nu mai este alegerea numarul 1 pentru multe afaceri din ziua de astazi, ea nu trebuie insa neglijata sau subestimata. Promovarea offline se adreseaza atat persoanelor care isi petrec mult timp in mediul online, ca si metoda alternativa de abordare a internautilor, care desigur ca au si o viata non-virtuala, cat si potentialilor clienti, mai conservatori, care prefera metode de abordare mai traditionale, non-digitale. Folosita targetat, aceasta are o putere de acoperire mare, in special in cazul publicitatii de tip outdoor sau la televizor.

 

Astfel, indiferent de amploarea pe care o va lua promovarea online, nu trebuie uitat faptul ca promovarea offline sta la baza promovarii in afaceri, reprezentand fundatia promovarii online si unul dintre instrumentele ce nu trebuie sa lipseasca niciunei afaceri.

 

Promovarea offline insumeaza ansamblul metodelor de promovare care nu se desfasoara in mediul online. Putem vorbi astfel despre:

 

 

  • Carti de vizita, plicuri, facturi
  • Reclame pe masini (colantare)
  • Materiale promotionale: brosuri, flyere, cataloage, etc.
  • Reclame in presa scrisa (in cadrul diverselor reviste, ziare, cataloage de specialitate, etc.)
  • Reclame la radio sau televizor
  • Scrisori de vanzare
  • Reclame outdoor
  • Alte obiecte cu rol promotional: magneti, cani, pixuri, tricouri, sepci etc.

 

 

… toate acestea putand fi folosite atat pentru promovarea unei afaceri fizice (offline), cat pentru promovarea unei afaceri care se regaseste exclusiv in mediul online (magazin online, de exemplu).

 

Unele dintre variantele de mai sus sunt accesibile ca pret, in timp ce altele presupun eforturi financiare mai mari (reclamele la televizor sau radio). Alegerea tipului potrivit de promovare offline trebuie facuta in functie de strategia de marketing, obiectivele de marketing si desigur, bugetul alocat. In acest sens, consideram foarte utila existenta unei strategii de promovare offline, care sa joace rolul de Ghid in toate actiunile desfasurate si care sa coordoneze si sa controleze eforturile alocate castigarii de clienti offline.

 

MVR Marketing Solutions te ajuta sa iti promovezi afacerea in mediul offline astfel incat indiferent de mediul abordat, clientii tai sa te gaseasca cu usurinta. Cu totii traim in primul rand in mediul offline, motiv pentru care promovarea offline va avea mereu locul sau bine-stabilit in strategiile de marketing si promovare. Ar fi pacat sa nu te bucuri si tu de avantajele sale, nu …?

 

 

 

 

Gaseste-ne si pe Social Media
footer