Content Marketing

 

Content Marketing-ul sau Marketing-ul prin Continut reprezinta unul dintre noile tendinte de promovare in materie de mediu online. Nu ca ar fi un moft - dimpotriva, este extrem de important pentru vizibilitatea unui website si poate aduce trafic de calitate si implicit, potentiali clienti. Ce ni se pare noua ciudat este insa faptul ca un lucru atat de normal, precum postarea unui continut de calitate pe internet, a zguduit atat de tare lumea digitala, devenind cel mai la moda instrument de promovare online, alaturi de optimizarea SEO si Google Adwords.

 

Noi consideram Content Marketing-ul un concept firesc, care trebuie sa se regaseasca in orice website, indiferent de natura sa. In special intrucat in ultimii cativa ani a avut loc o explozie de noi website-uri, fiecare oferind diverse informatii, de o calitate mai sau mai putin indoielnica, era nevoie de o noua orientare, spre continutul de calitate.

 

Cum si noi suntem la randul nostru consumatori si cautam informatii pe internet in cautarea celei mai bune solutii pentru provocarile noastre, intelegem foarte bine ca in ziua de astazi nu mai este foarte usor sa oferi un continut original, de calitate. Cu atat de multe informatii la dispozitie, uneori nici nu mai putem distinge adevarul de neadevar.

 

Aici intervine insa Content Marketing-ul: el iti ajuta website-ul sa transmita potentialilor clienti ceea ce este esential pentru afacerea ta, pentru serviciile sau produsele pe care le oferi, astfel incat acestia sa devina clienti actuali. Ce inseamna „esential” ...? Poate insemna, de exemplu, misiunea si viziunea afacerii tale, caracteristicile produselor sau serviciilor, beneficiile acestora, modul in care pot fi folosite, activitatile pe care le intreprinzi pentru cresterea afacerii sau imbunatatirea calitatii produselor/serviciilor etc. Cu alte cuvinte, informatii importante pentru persoana care este interesata de produsele sau serviciile tale, care s-o convinga sa devina clientul tau.

 

Content Marketing-ul presupune transmiterea de informatii utile, pertinente si originale persoanelor interesate. Content Marketing-ul este astfel o poveste spusa frumos, care transmite informatii relevante.

 

Daca nu esti inca sigur cum te poate ajuta Content Marketing-ul in promovarea afacerii tale, iti putem da un exemplu, care speram ca te va convinge: sa luam, de exemplu, o pereche de pantofi. Iata cum decurge intregul proces de promovare prin continut: postezi pe website-ul afacerii tale sau pe blog (daca exista vreunul) un articol frumos, detaliat, relevant, privind caracteristicile produsului, modul de fabricatie, materialele folosite si motivul pentru care le-ai ales (calitate superioara, piele de sarpe/crocodil/strut, etc.), beneficiile pe care le aduce si cateva poze, preferabil si un video. Mai departe, impartasesti articolul si cu fanii retelelor sociale pe care este inscrisa afacerea ta. Ce se va intampla mai departe este cea mai frumoasa parte a procesului: un utilizator care doreste sa-si cumpere o noua pereche de pantofi va cauta pe internet mai multe informatii despre produsele existente. Va folosi, de exemplu, expresiile de cautare „pantofi maro barbati” sau „pantofi piele barbati” sau „cumpar pantofi barbati”. De asemenea, ar putea folosi sintagmele „pantofi piele eleganti” sau „pantofi piele comozi barbati”. Ce va rezulta in urma apasarii butonului de „Cautare” va fi o pagina cu multe magazine ce isi promoveaza modelele de pantofi disponibile, cateva articole legate poate de trendurile in materie de pantofi si, daca este conceput cum trebuie, articolul tau. Content marketing-ul te ajuta sa prezinti clientilor tai exact ceea ce cauta, totul avand la baza cuvintele cheie folosite si intregul continut oferit, per ansamblu.

 

MVR Marketing Solutions te ajuta sa atragi trafic targetat si clienti noi prin intermediul continutului de calitate astfel incat informatiile relevante pe care le impartasesti potentialilor tai clienti sa-i confere afacerii tale titlul de expert in domeniul in care isi desfasoara activitatea. Iti elaboram texte relevante sau iti revizuim textele actuale astfel incat acestea sa se transforme in continut de calitate, cautat de potentialii tai clienti.

 

 

Servicii Content Marketing MVR Marketing Solutions
Gaseste-ne si pe Social Media
footer